Η λευκή νύχτα της Αγίας Πετρούπολης

16,00 

Εξαντλημένο

Διαστάσεις: 14,5 x 21 cmΣελίδες: 330Συγγραφέας: Michel de GreceΜεταφραστής: Νάσος ΚυριαζόπουλοςΕπιμέλεια: Νίκος Α.Τσεντικόπουλος ISBN: 960-7952-07-03 Κατηγορία:

Ένα μοναχικό παιδί περιπλανάται στα χρυσά παλάτια της αυτοκρατορικής Ρωσίας…Από τη στιγμή της γέννησης του,το μέλλον του μοιάζει απολύτως προδιαγεγραμμένο:ανιψιός του τσάρου, θα καταταγεί στον στρατό,θα παντρευτεί μια πριγκίπισσα ,θα καταλάβει τιμητικές θέσεις. Αληθινή σκλαβιά για το ρομαντικό και έξυπνο αυτό αγόρι που σφύζει από ενεργητικότητα.

Μια πληκτική βραδιά στην Όπερα,ο Νικόλαος συναντά τη γοητευτική Φάνυ Ληρ. Αμερικανίδα ελευθερίων ηθών.Ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος! Εξαιτίας της ο Νικόλαος προσεγγίζει τους νεαρούς επαναστάτες που ονειρεύονται να απελευθερώσουν τον λαό από τον τσαρικό ζυγό.Λίγο αργότερα,κάποια κοσμήματα εξαφανίζονται από τα ιδιαίτερα διαμερίσματα της αυτοκράτειρας και ω της ιεροσυλίας ,αποκαλύπτεται η κλοπή των διαμαντιών που κοσμούν ένα εικόνισμα.

Οι κατηγορίες βαρύνουν τον Νικόλαο, ο οποίος ομολογεί.Ωστόσο, η ενοχή του δεν είναι βέβαιη.Γιατί λοιπόν αποδέχεται την τρομερή τιμωρία που του επιβάλλουν τρεις διαδιχικοί αυτοκράτορες, ανάμεσα τους και ο ανιψιός του Νικόλαος Β΄, ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας , ο οποίος εκτελέσθηκε το 1918 από τους μπολσεβίκους για να αγιοποιηθεί στις μέρες μας….

Αυτό ακριβώς μας διηγείται ο Michel de Grece στην απίστευτη και ωστόσο αληθινή εποποία του: ο μέγας δούκας Νικόλαος γεννήθηκε το 1850 στην Αγία Πετρούπολή.Όμως το όνομα του διεγράφη από όλους τους επίσημους καταλόγους της δυναστείας των Ρομανώφ.Σαν να μην υπήρξε ποτέ…Κάποια μέρα ο Michel de Grece απόγονος και ο ίδιος των Ρομανώφ , συνέλεξε τις εκμυστηρεύσεις του τελευταίου μάρτυρα της εγγονής του Νικολάου.Έτσι ανακάλυψε ότι είχε έναν θείο για τον οποίο αγνοούσε τα πάντα.Από εδώ γεννήθηκε αυτή η σκοτεινή αλλά απίστευτα ρομαντική ιστορία, με τις προελάσεις των Κοζάκων μέσα στη στέππα και τα κυνήγια λύκου στο χιόνι.Μία υπέροχη ιστορία αγάπης.