Το Αίνιγμα της Αρχαίας Ελλάδας

10,00 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φερενίκη το βιβλίο του καθηγητή  Νέστωρ Κουράκη με τίτλο

”Το Αίνιγμα της Αρχαίας Ελλάδας-Εξηγώντας στα παιδιά τον Αρχαιοελληνικό πολιτισμό.”

Εξαντλημένο

Συγγραφέας: Νέστωρ ΚουράκηςΔιαστάσεις: 21 x 24 cmΣελίδες: 48 ISBN: 978-960-9513-59-3 Κατηγορία:

Σε μια αποστροφή του στην ταινία «Έτερος εγώ», ο Φρανσουά Κλιζέ, απευθυνόμενος στον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, λέει: «Μα, γιατί ενώ ο υπόλοιπος κόσμος θέλει να μοιάσει με τους αρχαίους Έλληνες, εσείς θέλετε να μοιάσετε με τον υπόλοιπο κόσμο;»

Για το πρώτο σκέλος του ερωτήματος έχουν γραφεί πλείονα του ενός βιβλία, κυρίως από αλλοδαπούς συγγραφείς. Το «Αίνιγμα της Αρχαίας Ελλάδας – Εξηγώντας στα παιδιά τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό» είναι η εγχώρια συνεισφορά του καθηγητού Νέστορα Κουράκη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα αντιτείνουν ότι υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία επί του θέματος και δεν θα έχουν άδικο. Η διαφοροποίηση όμως του συγκεκριμένου πονήματος είναι ότι διαβάζεται ευχάριστα από ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε μορφωτικής στάθμης. Είναι δηλαδή γραμμένο με τρόπο απλό και κατανοητό, ώστε να έχει την απαιτούμενη σαφήνεια για να εισαγάγει ένα νεαρής ηλικίας άτομο σε κάποιες θεμελιώδεις ιδέες, έννοιες και γεγονότα. Παραλλήλως, απευθύνεται σε μεγαλύτερης ηλικίας αναγνώστες, οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο.

Εν κατακλείδι, η επιστροφή στην πνευματικότητα και στον θησαυρό της ελληνικής παραδόσεως είναι, κατά τον καθηγητή Κουράκη, η ικανή και αναγκαία συνθήκη εξόδου από την κρίση.