Ο Αίσωπος και για ενήλικες

15,00 

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φερενίκη το νέο βιβλίο του κ.Κουράκη Νέστωρ με τίτλο : ΄΄Ο Αίσωπος και για ενήλικες-Διδάγματα στρατηγικής και ηγεσίας από τους μύθους του Αισώπου΄΄.

Εξαντλημένο

Διαστάσεις: 21 x 24 cmΣελίδες: 228Συγγραφέας: Νέστωρ Κουράκης ISBN: 978-960-9513-72-2 Κατηγορία:

Τον Αίσωπο και τους μύθους του τους γνωρίζουμε βέβαια όλοι από τα παιδικά μας χρόνια. Επομένως, τι το καινούργιο μπορεί να προσφέρει αυτό το βιβλίο;

Tο καινούργιο αυτό, είναι η νέα οπτική γωνία, κάτω από την οποία εξετάζονται οι αισώπειοι μύθοι, το πώς δηλ. μπορούν τα διδάγματα τους να αξιοποιηθούν ακόμη και σήμερα στην προσπάθεια όλων μας να αξιολογούμε με επιτυχία τις καταστάσεις, να παίρνουμε ορθές αποφάσεις και να ξεπερνούμε τις δυσκολίες στις σχέσεις εξουσίας. Συνακόλουθα,η μελέτη αυτών των μύθων είναι σημαντική για να επιτύχουμε μια καλύτερη κατανόηση του ανταγωνιστικού κόσμου στον οποίο ζούμε και όπου όλοι σχεδόν επιδιώκουν να εξασφαλίσουν, κατά τους αισώπειους μύθους, «τη μερίδα του λέοντος».

Στο πλαίσιο αυτής της στόχευσης ,ο κάθε μύθος από αυτούς που έχουν επιλεγεί αναλύεται από τη σκοπιά της σχέσης του με θέματα στρατηγικής και ηγεσίας, δηλ.ως προς το πώς στρέφει κανείς προς όφελός του μιαν αντίξοη περίσταση. Σε ξεχωριστά μέρη του βιβλίου παρουσιάζονται χαρακτηριστικές περιπτώσεις μύθων που ενέπνευσαν σημαντικούς ποιητές και εικονογράφους (κυρίως τον γάλλο μυθοποιό Λαφονταίν και τους επίσης γάλλους χαράκτες Gustave Dore, 1867 και Ernest Griset, 1884, καθώς επίσης τον βρετανό  Arthur Rackham, 1912, και τους έλληνες Παύλο Βαλασάκη, 1988 και Θέμο Ανδρεόπουλο, 1992).Ταυτόχρονα,γίνεται ειδικότερος σχολιασμός (με ιστορικά παραδείγματα) για τα συναφή ζητήματα της σύγχρονης στρατηγικής που απορρέουν από τους μύθους αυτούς.