ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΛΕΟΥΣΗ- ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΝΙΠΠΟΥ

Prosklisi Menippos

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Φερενίκη διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση εις μνήμην του Νίκου Λεούση επ’ευκαιρίας της παρουσίασης του αποχαιρετιστήριου βιβλίου του με τίτλο ”Το ξύπνημα του Μένιππου”.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Χρήστος Ζαμπούνης, Εκδότης

Λούκα Κατσέλη, π. Υπουργός

Νέστωρ Κουράκης, Καθηγητής Εγκληματολογίας

Φαίη Λεούση, Επικοινωνιολόγος

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Αντώνης Λουδάρος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3Qmt8P0

Link βιβλίου: https://bit.ly/3CZygpg

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η αδιαφορία ενός κυνικού φιλοσόφου, από τη μια πλευρά, και η αδιαλλαξία ενός βαρκάρη, από την άλλη, οδηγούν σε μια μεγάλη ανατροπή της τάξης των πραγμάτων που επικρατεί επί χιλιάδες χρόνια: Πλέον ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να είναι αιώνιοι. Το πράγμα που φαίνεται ασήμαντο γίνεται με τα χρόνια εξαιρετικά σημαντικό. Ο κυνικός φιλόσοφος αφυπνίζεται ένα πρωί και βλέπει πεντακάθαρα μπροστά του τους κινδύνους, στους οποίους έχει μπει η ανθρωπότητα, και από κυνικός φιλόσοφος μετατρέπεται σε ένθερμο Έλληνα, που νιώθει ως αποστολή του να ξαναφέρει τα πράγματα στην προηγούμενη τάξη. Το θέμα, όμως, δεν είναι απλό.

Διαβάστε τη μάχη που καλείται να δώσει και παρακολουθήστε μια εξέλιξη ελληνικής ιστορίας, που ενώνει την αρχαιότητα με τη σύγχρονη Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα μπορεί να μην υπάρχει ως κράτος, υπάρχει όμως ως πολιτική συνιστώσα τόσο στον αλεξανδρινό κόσμο όσο και στο Ανατολικό Ρωμαικό Κράτος και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι εξελίξεις οδηγούν στην ελληνική αφύπνιση και στη σημερινή Ελλάδα της δημοκρατίας, της προόδου και του πολιτισμού.