Νέα Κυκλοφορία: Το πρώτο βιβλίο-μαρτυρία για τον κορωνοϊό

Cover 3plo Jackpot

Το πρώτο βιβλίο – μαρτυρία για τον κορωνοϊό: «3πλο Τζακ Ποτ» – του Αλέξη Αλεξίου

 

Στις 30 Οκτωβρίου 2020, κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο – μαρτυρία για τον κορωνοϊό  από τις Εκδόσεις Φερενίκη, με πρόλογο του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, το βιβλίο του Αλέξη Αλεξίου3πλο Τζακ Ποτ”.


Λίγα λόγια:

Η περίπτωση του συγγραφέως μοναδική, καθότι νόσησε απ’ τους πρώτους στη χώρα μας την Covid-19 και ταυτοχρόνως γρίπη τύπου Β, με πνευμονία μαζί. Μια περιπέτεια υγείας που τον βρήκε αναπάντεχα καθώς πρόκειται για ένα υγιές, αθλούμενο και χωρίς υποκείμενα νοσήματα άτομο. Η αναμέτρηση με τους ιούς εξελίχθηκε σε ένα καθημερινό αγώνα ζωής που δεν ήξερε ποιος θα βγει ο νικητής. Η λεπτομερής καταγραφή των όσων βίωσε αποκαλύπτονται σταδιακά στις σελίδες του βιβλίου και αποτελούν αντικείμενο ιατρικής μελέτης. Η όλη πορεία του από τη διάγνωση , την εκδήλωση, την κατάπτωση και την ίαση, καθηλώνουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Μοιράζεται τα πρωτοφανή γεγονότα αλλά και τα συναισθήματα απέναντι στο άγνωστο, ένα προς ένα. Η συμπαράσταση των δικών του ανθρώπων, αλλά και των γιατρών και νοσηλευτών πολύτιμη. Η θέλησή του για ζωή καθοριστική.  Ένα ανάγνωσμα που σκιαγραφεί την ανθρώπινη πάλη επί της ασθενείας και αποτελεί μία νίκη της ελπίδας επί της παραιτήσεως. Διαβάζεται σαν μυθιστόρημα και βιώνεται σαν θρίλερ.

Ακολουθούν κοινωνικά spot που δημιούργησε επίσης ο Αλέξης Αλεξίου με αποκλειστικό υλικό από το προσωπικό του αρχείο κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο.