Το παραμύθι του ναυαγού

13,50 

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φερενίκη το  βιβλίο της γνωστής Αιγυπτιολόγου (και  συγγραφέως)  Αλίκης Μαραβέλια  με τίτλο «Το παραμύθι του ναυαγού».

Διαστάσεις: 21 x 24 cmΣελίδες: 52Συγγραφέας: Αλίκη ΜαραβέλιαΕπιμέλεια: Ζωή ΜπελιάΣχεδίαση εκδόσεως: Iris Hoogewij ISBN: 978-960-9513-86-9 Κατηγορίες: ,

2000 π.Χ.: Μέσο Βασίλειο …Ένα βασιλικό πλοίο επιστρέφει στην Αίγυπτο μετά από ανεπιτυχές ταξίδι συλλογής πολύτιμων προϊόντων απ’την Αφρική. Ο πλοίαρχος όντας θλιμμένος, φοβάται την τιμωρία του φαραώ. Όμως ο υπαρχηγός του αρχίζει να διηγείται τη δική του περιπέτεια, για να τον διασκεδάσει και να τον εμψυχώσει… Ένα παραμύθι μέσα στο παραμύθι, το ναυάγιο, μια δυνατή εμπειρία κι ένας καταστροφικός μετεωρίτης απ’ το διάστημα. Ο μοναδικός επιζών θα καταλήξει στο Μαγεμένο Νησί, κατοικία του ευγενικού θεού-όφι…Τι θα απογίνει τελικά με τον ναυαγό; Είναι η αρχαιότερη, γοητευτικότερη, μυθική περιπέτεια της φαραωνικής Αιγύπτου. Η συγγραφέας, καταξιωμένη Αιγυπτιολόγος και Αρχαιοαστρονόμος,  Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτολογίας, μετέφρασε από το πρωτότυπο παραμύθι. Τα πολύχρωμα σχέδια που κοσμούν την πολυτελή έκδοση  έγιναν από την αρχαιολόγο Iris Hoogeweij.