Ένα καλοκαίρι στη Πάτμο

12,00 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φερενίκη το καλοκαιρινό μυθιστόρημα της Μαρί-Ντιάν Μεσιρέλ «Ένα καλοκαίρι στην Πάτμο».

Διαστάσεις: 14 x 21 cmΣελίδες: 240Συγγραφέας: Μαρί-Ντιάν ΜεσιρέλΜεταφραστής: Νάσος ΚυριαζόπουλοςΕπιμέλεια: Λητώ ΑνδρέουΣχεδίαση εκδόσεως: Archetypo Graphics ISBN: 978-960-9513-16-6 Κατηγορία:

Ο Γκασπάρ είναι νεοεμφανιζόμενος φωτογράφος. Ένας διάσημος γκαλερίστας, ενθουσιασμένος με τη δουλειά του νεαρού καλλιτέχνη, τον προσκαλεί να μείνει στη βίλα του στην Πάτμο και να ετοιμάσει μία σειρά καλλιτεχνικών φωτογραφιών στο νησί. Ο Γκασπάρ αμέσως σαγηνεύεται από τον μυστηριακό αυτό τόπο. Σύντομα ανακαλύπτει ότι πρόκειται και για δημοφιλή προορισμό μίας συγκεκριμένης ελίτ. Οι άνθρωποι που γνωρίζει εκεί τον μαγεύουν, και αποφασίζει να φωτογραφίσει τα πορτραίτα τους. Η συνάντησή του με την Αντινέα είναι η πιο δυνατή: η πανέμορφη αυτή γυναίκα κρύβει ανεπούλωτες πληγές. Με τη βοήθεια του Γκασπάρ, θ’ ανακτήσει τη χαμένη της ανεμελιά. Η μεταμόρφωσή της όμως, μέσα στον περίκλειστο θερινό μικρόκοσμο, δημιουργεί εντάσεις.

Το μυθιστόρημα εστιάζει στην περιοδικότητα των καλοκαιρινών διακοπών, αυτή τη ζωτική παρένθεση κατά τη διάρκεια της οποίας οι διαδρομές διασταυρώνονται, για να χωριστούν εκ νέου. Όπως και ο βασικός της ήρωας, ο Γκασπάρ, η συγγραφέας σκιαγραφεί και συνθέτει τους χαρακτήρες ανήσυχων ανθρώπων, με φόντο το μοναδικό τοπίο της Πάτμου, τις ζωές των οποίων ο αναγνώστης θέλει ν’ ακολουθήσει και πέρα από το νησί…