Μονογραφία-Μαρίνα Καρέλλα

100,00 

Επ’ ευκαιρία της αναδρομικής εκθέσεως της Μαρίνας Καρέλλα στο νέο κτήριο του μουσείου Μπενάκη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φερενίκη η μονογραφία με επιλεγμένα έργα της.

Διαστάσεις: 28,5 x 23,8 cmΣελίδες: 298Συγγραφέας: Μαρίνα Καρέλλα ISBN: 960-7952-39-1 Κατηγορίες: ,

Ξεκινώντας από τη σκηνογραφία και τα κοστούμια στη δεκαετία του ’60, η καλλιτέχνης συνέχισε την καριέρα της στις εικαστικές τέχνες. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 άρχισε να δημιουργεί το στυλ που την χαρακτηρίζει: λευκοί –κατά κύριο λόγο- πίνακες με ανθρώπινες μορφές που εκφράζουν το διαχωρισμό, ανάμεσα στην ύπαρξη και την ανυπαρξία. Αργότερα, με πτυχώσεις σε γύψο, μάρμαρο και μέταλλο μετέφερε στη γλυπτική ένα σταθερό θέμα από τους πίνακές της. Στη δεκαετία του ’80 οι πίνακες είναι κυρίως σκοτεινοί, χωρίς μορφές και μοιάζουν να έχουν πρόσβαση σε μια άλλη άυλη πνευματική ζώνη ενώ τα πρόσφατα έργα της περιλαμβάνουν θέματα από τη Φύση καθώς και πορτραίτα.

Οι πίνακες και τα γλυπτά της -στα οποία διαφαίνονται τόσο οι Ελληνικές της ρίζες όσο και οι περιπλανήσεις της- αποπνέουν μια αίσθηση μυστηρίου και παροτρύνουν το θεατή να μην σταθεί σε μια ερμηνεία αλλά να περιπλανηθεί και αυτός σε άλλες διαστάσεις και να νιώσει την ελευθερία να ταξιδέψει σε δικούς του κόσμους.

Έργα της έχουν εκτεθεί στις σημαντικότερες πρωτεύουσες της Τέχνης –Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και άλλες- και βρίσκονται σε μείζονα Μουσεία και σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της:ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.